Mondzorg Hoofdstraat

Veel Gestelde Vragen

Een gezond, schoon en stralend gebit en gezond tandvlees – wie wil dat niet? Door goed te poetsen en tussen de tanden en kiezen te reinigen heeft u daar natuurlijk zelf veel invloed op. Maar ook de mondhygiëniste kan een belangrijke bijdrage leveren aan de kwaliteit van uw gebit, tandvlees en mondhygiëne.

De taken die de mondhygiënist uitvoert zijn in eerste instantie gericht op de preventie – het voorkomen van cariës (gaatjes in tanden en kiezen) en tandvleesaandoeningen, sealen bij kinderen ( het aanbrengen van een beschermlaag tegen gaatjes op de kauwvlakken van de kiezen), mondhygiëne instructies, fluoride lak tegen bescherming tegen gaatjes. Daarnaast voert de mondhygiënist ook curatieve taken uit (= gericht op genezing), zoals het behandelen van tandvleesaandoeningen en het voorkomen van verder botverlies.

Een mondhygiënist is een op Hbo-niveau opgeleide paramedicus, werkzaam binnen de mondzorg. De titel mondhygiënist is een bij wet beschermde titel en mag alleen gevoerd worden door diegene die in het bezit is van het diploma mondhygiënist.

De praktijk is met de meest moderne apparatuur ingericht en voldoet aan de hoge kwaliteitseisen. Ook de vernieuwde richtlijnen voor het reinigen en steriliseren krijgen in onze praktijk navolging.

Onze praktijk heeft een warme, vriendelijke uitstraling. Onder het genot van een kopje koffie of thee kunt u wachten in onze sfeervolle wachtkamer.
Natuurlijk hebben we ook aan onze jongste patiënten gedacht en een leuk speelhoekje ingericht, waar ze kunnen spelen.

De koffie en thee staat voor u klaar!

Sinds mei 2006 is de mondhygiëniste rechtstreeks toegankelijk. Patiënten hebben geen verwijzing meer nodig van hun tandarts voor behandeling door de mondhygiëniste. Verwijzing door uw eigen tandarts blijft uiteraard mogelijk.

In geval van verhindering wordt u verzocht daarvan ten minste 24 uur van te voren bericht te geven. De gereserveerde tijd zal u anders in rekening worden gebracht.

E-mail: info@mondzorghoofdstraat.nl
Telefoonnummer: +31 (0) 161 750 326
Mobiel: +31 (0) 640 82 33 91

Niet tevreden over uw behandeling?

U staat bij ons op de eerste plaats. Toch kunnen zich onverhoopt situaties voordoen waarover u niet tevreden bent, of waarover u een klacht wilt indien. U kunt dit bij ons melden, zodat wij samen kunnen zoeken naar een oplossing. Mochten wij samen geen oplossing kunnen vinden voor uw klacht dan verwijzen wij u naar de folder klachtenregeling NVM-mondhygiënisten.

 

Klachtengeschillen Mondhygiënist

Afhankelijk van uw aanvullende verzekering voor tandheelkundige hulp, worden de kosten van de mondhygiëniste geheel of gedeeltelijk vergoedt. Als u wilt weten wat u vergoedt krijgt en/of wat u per jaar kunt besteden aan tandheelkundige behandelingen, kunt u contact opnemen met uw verzekeraar.

Voor personen tot 18 jaar vergoedt de verzekering de behandeling 100% vanuit de basisverzekering.

De betalingen zijn uitbesteedt aan Infomedics. Deze declareert de kosten rechtstreeks aan uw zorgverzekeraar.

Behandeling geschiedt op afspraak. Er wordt speciaal voor u tijd gereserveerd en u wordt gevraagd op tijd te komen. Verhindering dient u minimaal 24 uur / 1 werkdag van te voren kenbaar te maken. Zo voorkomt u dat wij de kosten alsnog bij u in rekening moeten brengen. De kosten voor een vergeten afspraak worden niet vergoed door de zorgverzekeraar!
Er kan geen rekening gehouden worden met:

 • geen oppas voor kinderen.
 • onverwachts werken
 • dubbel gemaakte afspraken
 • geen ontvangen sms van onze praktijk

U kunt gebruik maken van onze sms-service. U ontvangt voor uw afspraak een herinnering via een sms-bericht op uw mobiele telefoon. U kunt geen sms terugsturen en u blijft zelf verantwoordelijk voor het nakomen van uw afspraak.

Aan de patiënt wordt in rekening gebracht de tijd dat hij/zij in de behandelkamer aanwezig is. Dat wil zeggen, dat niet alleen de stoeltijd wordt gedeclareerd maar ook de tijd voorafgaande aan en volgend op de daadwerkelijke behandeling, bijvoorbeeld het maken van afspraken en het intakegesprek.

Wijzigingen in uw persoonsgegevens, verzekeringsmaatschappij of in gezondheid dient u aan ons door te geven.

Neem een kijkje in onze praktijk!

Hoofdstraat 114
5121 JH Rijen

Openingstijden

 • Maandag 09:00 - 17:00
 • Dinsdag 09:00 - 17:00
 • Woensdag 09:00 - 17:00
 • Donderdag Gesloten
 • Vrijdag 09:00 - 17:00
 • Zaterdag Gesloten
 • Zondag Gesloten

Neem contact met ons op!
+31 (0) 161 750 326 / +31 (0) 640 82 33 91

Bij Mondzorg Hoofdstraat werken volgens de nieuwste technieken. ⁣
⁣
We werken met de Airflow Master. Dit is de meest optimale gebitsreiniger. Met verwarmd water onder hoge druk verwijderen we aanslag (zelfs hardnekkige), tandplak en beginnend tandsteen. ⁣
⁣
Door het verwarmde water is de behandeling veel fijner dan je misschien gewend bent. Door de behandeling krijgen uw tanden de witte natuurlijke kleur weer terug.⁣
⁣
Voor het maken van een afspraak heeft u geen verwijzing of toestemming nodig van uw tandarts. ⁣
⁣
Zien we u snel bij Mondzorg Hoofdstraat?
Wilt u een schoon, frisser en witter gebit? ⁣
⁣
Maak dan snel een afspraak bij Mondzorg Hoofdstraat. ⁣
⁣
Bij onze praktijk werken we volgens de nieuwste technieken. Hierdoor zorgen wij ervoor dat een behandeling veel minder pijnlijk is dan u misschien gewend bent. ⁣
⁣
U kunt eenvoudig een afspraak maken via: info@mondzorghoofdstraat.nl
Openingstijden Mondzorg Hoofdstraat: 
👉 maandag t/m donderdag 09:00 - 17:00 uur
👉 vrijdag: 09:00 - 17:00 uur 
👉 zaterdag en zondag gesloten
Als u voor de eerste keer bij Mondzorg Hoofdstraat komt voor een controle afspraak, of een gebitsreiniging is het fijn om te weten hoe wij te werk gaan.⁣
⁣
De allereerste afspraak is altijd een kennis making waarbij we uitleg geven over onze werkwijze. ⁣⁣
⁣
Ook nemen we ruim de tijd om jou wensen, behoefte en vragen te bespreken.⁣⁣
⁣⁣
Daarnaast maken we ook de kosten bespreekbaar voordat we starten met de behandeling. ⁣⁣
⁣⁣
Om een behandeling zo prettig mogelijk voor je te maken werken wij met de nieuwste technieken en nemen we ruim de tijd voor iedereen. ⁣⁣
⁣
Inschrijven of een afspraak maken? Dat kan eenvoudig via: www.mondzorghoofdstraat.nl
Scroll naar top